Opera Nationala Bucuresti
Opera Nationala Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti

Adresa: Bd. Mihail Kogalniceanu, Nr. 70-72, Sector 5, Bucuresti
Tel: (004) 021- 313.18.57
Email: onb@operanb. ro
Website: http://www.operanb.ro

Istoria spectacolului liric bucurestean oglindeste fidel evolutia societatii romanesti din ultimele doua secole, integrata firesc civilizatiei europene. În acest sens, începuturile muzicii profesioniste din Muntenia coincid cu manifestarile de spectacol muzical, reprezentatiile de opera deschizand publicului orizonturi nebanuite pe plan cultural si de cunoastere a capodoperelor muzicii.

Urmand modelul tuturor marilor teatre lirice europene care acorda o atentie deosebita activitatilor educative ce duc la formarea publicului de opera si balet de maine, Opera Nationala Bucuresti a lansat programul „Calatorie în lume operei”, care se adreseaza copiilor si tinerilor cu varste cuprinse între 7 si 18 ani.

Structurat sub forma unui tur ghidat interactiv prin cladirea Operei Nationale Bucuresti, programul propune elevilor din scoli si licee o vizita atat în foaierele si în sala de spectacol a institutiei, cat si o incursiune în partea „nevazuta” a teatrului, în culise, ateliere si sali de repetitie. Participantii la program au în acest fel sansa nu numai de a vedea spatiile care compun cladirea primei scene lirice a tarii, dar si de a îi întalni pe cei care lucreaza în spatele cortinei, întelegand astfel specificul muncii tuturor celor care contribuie la realizarea unei productii de opera sau balet. Copiii si adolescentii au acum posibilitatea sa se apropie de doua genuri artistice care pot parea „inabordabile” – în comparatie cu teatrul dramatic sau cu filmul – prin familiarizarea cu toate elementele care compun un spectacol, de la libret si partitura, la decoruri, costume sau lumini.

Leave a Reply

(will not be published)