Teatrul Act
Teatrul Act

Teatrul ACT

Teatrul ACT

Adresa: Calea Victoriei nr.126, Etaj II, Sector 1, București.
Email: act@teatrulact.ro
Website: http://www.teatrulact.ro

Informații și rezervari:
Email: info@teatrulact.ro
Telefon: 0723.10.31.03 / 021 310.31.03
Plan Locuri Sala

Programul casei de bilete:
Luni – Vineri: 11.00 – 18.30
Sambata – Duminica (numai cand sunt programate spectacole): 12.00 – 18.30

Fundatia Art-Inter Odeon, devenita ulterior Fundatia Teatrul Act este prima institutie artistica non-guvernamentala din Romania. Scopul Fundatiei a fost amenajarea unui spatiu propriu, multifunctional, destinat spectacolelor de teatru, dans, muzica, film si expozitii.

In septembrie 1998, Fundatia a deschis un spatiu underground in Calea Victoriei nr.126. Teatrul ACT este primul teatru independent cu sala proprie din Romania postcomunista. Este un teatru de proiecte, deopotriva producator de spectacole si gazda a unor spectacole produse de alte companii. Institutie culturala nesubventionata de stat, Teatrul ACT se bazeaza pe contributii ale societatii civile si sponsorilor.

Teatrul ACT s-a orientat catre dramaturgia contemporana, multe dintre piesele citite in programul ACTul Lecturii au fost ulterior montate in teatre din Romania. Pe scena proprie au fost produse spectacole cu texte ale unor dramaturgi romani, americani, rusi, irlandezi, britanici, germani, unele in premiera absoluta in Romania (Orasul de Evgheni Grishkovets, regia Cristi Juncu). in 2001, Alexandru Dabija monteaza Creatorul de teatru de Thomas Bernhard, spectacol care devine o ars dramatica pentru Teatrul ACT. Pentru rolul actorului Bruscon , Marcel Iures obtine premiul Uniter in 2002.

Leave a Reply

(will not be published)