Teatrul de comedie
Teatrul de comedie

Teatrul de Comedie

Teatrul de Comedie
Sediul administrativ, Sala Radu Beligan, Sala Studio
Adresa: Str. Sf. Dumitru nr. 2, sector 3, cod 030077, București
Email: teatrul@comedie.ro
Website: http://www.comedie.ro

Sala Noua
Adresa: Str. Sf. Vineri nr. 11
Casa de bilete  (Strada Sf. Dumitru, nr. 2)
Telefon  021 315 91 37

Teatrul de Comedie a fost Infiintat in toamna lui 1960 de catre maestrul Radu Beligan.
Cu un repertoriu dedicat genului comic in marea sa diversitate, de la Shakespeare, Cehov sau Gogol la comedia bulevardiera, teatrul absurdului sau comedia neagra, Teatrul de Comedie este unic in Romania.
in anii ‘60 Teatrul de Comedie a parcurs o perioada de sincronizare artistica cu miscarea teatrala mondiala, fapt dovedit de Premiul Teatrului Natiunilor pentru “cea mai buna participare Nationala” obtinut la Paris in 1963 cu spectacolele Rinocerii de Eugène Ionesco, regia Lucian Giurchescu si Umbra de Evghenii svart si Troilus si Cresida de William Shakespeare, ambele in regia lui David Esrig, ultimul dintre ele obtinand de asemenea si premiul pentru cel mai bun spectacol.
Turneele din anii 1991-1992 in mai multe orase din Marea Britanie, Columbia, Venezuela si Canada cu spectacolul Visul unei nopti de vara de William Shakespeare in regia lui Alexandru Darie au readus Teatrul de Comedie pe cele mai importante scene internationale.
In august 2007 spectacolul Revizorul de Gogol, regizat de Horatiu Malaele a fost prezentat in cadrul Festivalului International Fringe Edinburgh, prestatia trupei fiind recompensata cu cronci extrem de elogioase (4 stele din 5) in cotidienele britanice The Times, The Independent, The Sunday Herald.
In 2002 a fost lansat Festivalul Comediei Romanesti – festCO - ce a devenit international la a cincea editie – iar in 2006 au fost lansate Concursul de Comedie Romaneasca si  Gala Comediei Romanesti – toate aceste evenimente devenind puncte de referinta pe agenda culturala bucuresteana.

Leave a Reply

(will not be published)